Sałatka z kurczakiem, roszponką i prażonymi migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2
  • przyprawa gyros

  • roszponka

    50-60 g
  • migdały słupki

    garść
  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • feta

  • olej do smażenia

  • ketchup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy gyros.
Roszponkę opłukać i porozrywać na pojedyncze listki. Ser feta pokroić w kostkę. Fasolkę odsączyć z zalewy i opłukać. Migdały uprażyć na suchej patelni.
Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać rozgnieciony czosnek.
Na dno miski wyłożyć kurczaka i polać ketchupem, na to fasolkę i polać sosem czosnkowym. Wysypać osuszoną sałatę, na nią wyłożyć fetę i posypać startymi migdałami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 26.06.2017 17:50
smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat