Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
2 -
przyprawa gyros
-
roszponka
50-60 g -
migdały słupki
garść -
majonez
3 łyżki -
śmietana
3 łyżki -
czosnek
3 ząbki -
feta
-
olej do smażenia
-
ketchup
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z kurczakiem, roszponką i prażonymi migdałami
Roszponkę opłukać i porozrywać na pojedyncze listki. Ser feta pokroić w kostkę. Fasolkę odsączyć z zalewy i opłukać. Migdały uprażyć na suchej patelni.
Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać rozgnieciony czosnek.
Na dno miski wyłożyć kurczaka i polać ketchupem, na to fasolkę i polać sosem czosnkowym. Wysypać osuszoną sałatę, na nią wyłożyć fetę i posypać startymi migdałami.
Komentarze (1)