Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem, mango i pieczoną dynią
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanej oliwie, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą. Studzimy.
Ser feta kroimy w kostkę. Mango obieramy i również kroimy w kostkę. Wyłuskujemy ziarenka granatu. Sałatę myjemy, osuszamy, rozrywamy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski lub układamy na talerzu. Dodajemy usmażonego kurczaka, mango, ser feta, pieczoną dynię i posypujemy ziarenkami granatu.
Przygotowujemy sos: W kubku mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z cytryny. Dodajemy miód, musztardę i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Gotowym sosem polewamy sałatkę.