Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem i winogronami
Kulinarny misz-masz na talerzu, czyli sałatka z kurczakiem, marynowanymi pieczarkami i jajkiem. Sałatka jest bardzo pożywna, warto ją zabrać do pracy na lunch.
- ciekawe połączenie składników,
- gotowa w 30 minut,
- idealna na lunch, kolację i przyjęcie.
Filety oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę, doprawić oregano, przyprawą uniwersalną i usmażyć na oleju - wystudzić.
Pora wymyć, pokroić w plasterki i posolić. Ostawić na ok. godzinę aby zmiękł.
Przed dodaniem do sałatki wycisnąć sok.
Pieczarki odcedzić, pokroić na połowę, to samo zrobić z winogronem.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w dużą kostkę.
Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem.