Sałatka z kurczakiem i prażoną cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • kapusta pekińska

    1/2 małej główki
  • pieczarki

    6 dużych szt
  • ser żółty

    15 dag
  • cebula prażona

    1/2 szkl

Sos czosnkowy

  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1 łyzka
  • ząbek czosnku

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na 3 łyżkach oleju do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia. Kapustę pekińską kroimy na małe kawałki. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na 3 łyżach oleju. Majonez mieszamy ze śmietaną dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę pieprzu. Na dno salaterki wykładamy 1/2 kapusty pekińskiej, smarujemy warstwą sosu czosnkowego i wykładamy 1/2 kurczaka. Następnie wykładamy ser żółty, pieczarki i smarujemy warstwą sosu. Wykładamy kurczaka, resztę pekińskiej smarujemy sosem czosnkowym i posypujemy prażoną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat