Sałatka z kurczakiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżeczki
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyzki
  • ser żółty

    20 dag
  • por

    1 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • jajka

    10 szt
  • majonez

    kilka łyżek
  • pieczarki marynowane

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem i smażymy na oleju do miękkości. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę i pora kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Na samym dnie szerokiej miski wykładamy pora smarujemy warstwą majonezu następnie dodajemy kurczaka i smarujemy cienką warstwą majonezu. Układamy kolejno paprykę, majonez, jajka, majonez a na samym końcu ser żółty. Sałatkę mocno schładzamy w lodówce. Przed samym podaniem sałatkę odwracamy do góry dnem i dekorujemy pieczarkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MarysiaB 25.06.2017 18:44
wygląda apetycznie
IKrakowianka 25.06.2017 17:33
ślicznie podana :)
Aleksandra/Olcia 25.06.2017 17:05
ale bym zjadła mmniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat