Sałatka z kurczakiem i figami

Sałatka z kurczakiem i figami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • ser camembert

    1 sztuka
  • rukola

    150 g
  • pomidorki koktajlowe

    250 g
  • figi

    4 sztuki
  • olej aromatyzowany

    1/3 szklanki
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na plastry (powinny być dość płaskie kawałki mięsa). Dokładnie nacieramy 5 łyżkami oleju olejem (olej z czosnkiem, pomidorami i bazylią) i odstawiamy na dwie godziny do lodówki.

Następnie grillujemy kurczaka (np. na grillu elektrycznym).

Ser camembert również grillujemy, ale dosłownie przez kilka chwil. A następnie kroimy go na trójkąty.

Rukolę, pomidorki i figi myjemy i osuszamy. Na talerzach układamy rukolę, przekrojone na pół pomidorki, kurczaka, ser camembert i figi pokrojone na ćwiartki.

Całość polewamy resztą oleju i posypujemy grubo mielonym pieprzem kolorowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat