Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczakiem i figami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
ser camembert 1 sztuka
rukola 150 g
pomidorki koktajlowe 250 g
figi 4 sztuki
olej aromatyzowany 1/3 szklanki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem i figami

Pierś z kurczaka kroimy na plastry (powinny być dość płaskie kawałki mięsa). Dokładnie nacieramy 5 łyżkami oleju olejem (olej z czosnkiem, pomidorami i bazylią) i odstawiamy na dwie godziny do lodówki.

Następnie grillujemy kurczaka (np. na grillu elektrycznym).

Ser camembert również grillujemy, ale dosłownie przez kilka chwil. A następnie kroimy go na trójkąty.

Rukolę, pomidorki i figi myjemy i osuszamy. Na talerzach układamy rukolę, przekrojone na pół pomidorki, kurczaka, ser camembert i figi pokrojone na ćwiartki.

Całość polewamy resztą oleju i posypujemy grubo mielonym pieprzem kolorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak