Sałatka z kurczakiem, granantem i mandarynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • granat

    1 szt
  • mandarynki

    1/2 puszki
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • żurawina suszona

    5 dag
  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej wymieszaj z solą, pieprzem, papryką oraz przyprawą uniwersalną. Marynatą natrzyj pierś z kurczaka. Mięso ułóż na blaszce i piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone mięso pokrój w cienkie plasterki. Granat obierz z błonek. Mandarynki oraz kukurydzę odsącz z zalewy. Kurczaka delikatnie wymieszaj z granatem, żurawiną, mandarynkami i kukurydzą. Majonez wymieszaj ze śmietaną oraz odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym dressingiem polej sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 23.11.2014 20:22
Coś dla mnie :-)
Aleksandra/Olcia 23.11.2014 18:47
uwielbiam takie sałatki
Wiktoria29 23.11.2014 17:56
bardzo fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat