Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem a'la CAPRI
Dokładnie wymieszać z przyprawą do gyrosa i odstawić na około 30 - 45 minut.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć przyprawione mięso na złoty kolor.
Mięso odstawić do wystudzenia.
Kapustę pekińską poszatkować.
Ananasy delikatnie odsączyć ze soku i pokroić na małe kawałki.
Z groszku konserwowego odlać zalewę.
Czosnek obrać o przecisnąć przez praskę.
Majonez wymieszać razem z jogurtem, dodać czosnek.
Całość bardzo dokładnie razem wymieszać.
Można doprawić do smaku czosnkiem granulowanym.
Na talerzach układać kapustę pekińską, następnie nałożyć mięso.
Na samym wierzchu ułożyć kawałki ananasa i posypać groszkiem konserwowym.
Całość polać sosem czosnkowym.