Sałatka z kurczaka z patisonami w jogurtowym sosie curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 szt
  • seler naciowy

    1 szt
  • papryka zielona

    2 szt
  • jogurt naturalny

    200 g
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • patisony marynowane

    0,5 słoika
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zamarynowanego kurczaka pokroić w paski i połączyć z pokrojonymi w cząstki patisonami, plastrami łodygi selera naciowego, papryką i zielonym pieprzem. Dokładnie wymieszać, dodać jogurt i doprawić do smaku. Podawać z chrupiącą sałatą lub plackami pszennymi chapati.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 09.04.2012 22:55
poezja
pigila 26.02.2012 23:01
super
pigila 26.02.2012 23:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat