Sałatka z kurczaka po mexykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • papryka konserwowa

    3 szt
  • marchewka ugotowana

    2 szt
  • oliwa

  • sól do smaku

  • czosnek

    1 ząbki
  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

paprykę konserwową kroimy w kosteczkę .Marchew gotowana takżę kroimy w kostkę.warzywa z puszki odcedzamy dodajemy do sałatki . Udko gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka uniwersalnego.Zimne udko skubiemy i dodajemy do sałatki . do oliwy dodajemy wyciśnięty czosnek -mieszamy .Dodajemy drobno siekaną natkę .Sos dodajemy do sałatki -mieszamy .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 25.04.2013 07:48
wspaniałe
iwa643 20.09.2011 07:06
Ozdabiamy natką pietruszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat