Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
majonez 3 łyżki
sól
pieprz
ogórek świeży 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kukurydzą i tuńczykiem

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w drobną kostkę. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki a następnie na połówki. Paprykę kroimy w małe kosteczki. Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelce. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak