Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kukurydzą, czerwoną kapustą i ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 główki
ryż 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
majonez 3 łyżki
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórek kiszony 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kukurydzą, czerwoną kapustą i ryżem

Kapustę czerwoną drobno szatkujemy nożem lub na tarce. Lekko obgotowujemy. Ogórki kiszone siekamy w kosteczkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Kukurydzę odcedzamy z wody. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dobrze mieszamy razem z majonezem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 28.04.2015 13:03
fajne kolorki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak