Sałatka z kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    0,5 główki
  • ryż

    1 szklanka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 do smaku
  • majonez

    3 łyżki
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną drobno szatkujemy nożem lub na tarce. Lekko obgotowujemy. Ogórki kiszone siekamy w kosteczkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Kukurydzę odcedzamy z wody. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dobrze mieszamy razem z majonezem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 28.04.2015 13:03
fajne kolorki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat