Sałatka z krewetkami z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Sałatka z grilla z krewetkami pełna lata i kolorów. Takie sałatki moja rodzina uwielbia. Polecam teraz kiedy mamy pełnię sezonu na owoce. Zapewniam że będzie pachnieć malizną.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki sałatki

  • sałata kędzierzawa

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • borówki

    1 garść
  • maliny

    1 szklanka
  • nektarynka

    1 sztuka
  • brzoskwinia

    1 sztuka
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • feta

    5 dag
  • sos balsamiczny

    1 łyżeczka
  • krewetki

    20 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • płatki migdałowe

    1 łyżka
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki myję, osuszam i przekładam do miseczki. Dodaję olej rzepakowy, sól, pieprz, i przyprawę do szaszłyków. Odstawiam na 30 minut do lodówki.

Brzoskwinię, nektarynkę kroję na ćwiartki, cukinię na plastry. Cukinię smaruję olejem i grilluję razem z nektarynką i brzoskwinią.

Krewetki nabijam na wykałaczki po pięć sztuk i też grilluję. Sałatę myję i strzepię na talerzu, dodaję zgrillowane owoce, cukinię krewetki, maliny, borówki i pokrojoną cebulę oraz fetę, migdały. Polewam sosem balsamico przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat