Sałatka z krewetkami z grilla

Sałatka z krewetkami z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Sałatka z grilla z krewetkami pełna lata i kolorów. Takie sałatki moja rodzina uwielbia. Polecam teraz kiedy mamy pełnię sezonu na owoce. Zapewniam że będzie pachnieć malizną.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki sałatki

  • sałata kędzierzawa

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • borówki

    1 garść
  • maliny

    1 szklanka
  • nektarynka

    1 sztuka
  • brzoskwinia

    1 sztuka
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • feta

    5 dag
  • sos balsamiczny

    1 łyżeczka
  • krewetki

    20 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • płatki migdałowe

    1 łyżka
  • przyprawa do ryb

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki myję, osuszam i przekładam do miseczki. Dodaję olej rzepakowy, sól, pieprz, i przyprawę do szaszłyków. Odstawiam na 30 minut do lodówki.

Brzoskwinię, nektarynkę kroję na ćwiartki, cukinię na plastry. Cukinię smaruję olejem i grilluję razem z nektarynką i brzoskwinią.

Krewetki nabijam na wykałaczki po pięć sztuk i też grilluję. Sałatę myję i strzepię na talerzu, dodaję zgrillowane owoce, cukinię krewetki, maliny, borówki i pokrojoną cebulę oraz fetę, migdały. Polewam sosem balsamico przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat