Sałatka z krewetkami w szynce hiszpańskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mix sałat

    150 gram
  • krewetki 16/20

    5 szt
  • szynka hiszpańska

    50 gram
  • grapefruit

    1 szt
  • oliwa

    100 ml
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • octu winnego

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki obrane marynujemy w oliwie,czosnku,pieprzu cytrynowym.Każda krewetkę owijamy plasterkiem szynki.
Smażymy.Mix sałat(rucola,roszponka,lodowa,radicchio,rukiew)
Łączymy z filetami z grapefruita. Układamy na sałatach usmażone krewetki i polewamy sosem z oliwy,octu winnego,sparzonego oregano.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolek1 05.01.2011 10:11
Nie mam pojęcia jak smakują krewetki...
kielcok1 28.12.2010 14:14
krewetek się brzydzę
Barbara55 25.12.2010 14:12
krewetek nie jadam
Tika4444 26.11.2010 07:21
przepięknie podane
ewelinapac 27.10.2010 21:45
wygląda świetnie
Iwusia 13.05.2010 00:21
prezentuje się znakomicie i zapewne też tak samo smakuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat