Sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • krewetki koktajlowe

    250 g
  • makaron ryżowy

    50 g
  • pomidorki koktajlowe

    15 szt
  • ogórek zielony

    1/2 szt
  • granat

    1/4 szt
  • ogórek konserwowy Smak

    2 szt

Sos

  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • musztarda sarepska

    1 łyżeczka
  • keczup łagodny

    2 łyżeczki
  • curry

    1 łyżeczka
  • chilli

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym foto
Składniki marynaty łączymy. Nacieramy nimi krewetki i zostawiamy na 30 minut.
Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na 2-3 minut. Odcedzamy.
Krok 2 - Sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym foto
Na rozgrzanej patelni smażymy krewetki, około 5 minut. Dodajemy odcedzony makaron i smażymy jeszcze minutę.
Zdejmujemy, przesypujemy do miski i zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 3 - Sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym foto
Łączymy składniki na sos.
Krok 4 - Sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym foto
Pomidorki kroimy w ćwiartki, ogórki w kostkę. Granata obieramy i wrzucamy do sałatki.
Dodajemy do krewetek i makaronu.
Zaciągamy sosem, mieszamy. Zostawiamy na godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 10.03.2015 19:54
Dla mnie pyszna :-)
Joannasz3190 10.03.2015 16:35
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat