Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z krewetkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
pomidory 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
rzodkiewka 4-5 sztuki
cebula 1 sztuka
krewetki różowe 20 dkg
majonez 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z krewetkami

Ugotowany ryż według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia.

Krewetki wrzucić na rozgrzaną patelnię i podpiec około 2 min.( w połowie podsmażania przekręcić na drugą stronę) a następnie odstawić do wystudzenia.Po wystudzeniu obrać i pokroićń na 2-3 kawałki jeżeli są dość duże.

Ogórka obrać i pokroić w kostkę,pomidora i rzodkierkę również pokroić w kostkę ( średniej wielkości)

Cebulkę obrać,pokroić w kostkę,umieścić na sitku i przelać gorącą wodą,odstawić do wystudzenia.

Wszystkie składniki wymieszać razem,dodać majonez (mniej lub więcej,w zależności od gustu)

doprawić solą i pieprzem,dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na około 2 godz.

Można dodać posiekany szczypiorek lub koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.02.2014 11:05
pyszna musiała być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak