Sałatka z krewetkami

Sałatka z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki świeże

    400 g
  • sałata lodowa

    1 szt
  • awokado

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • ketchup łagodny

    1 łyżka
  • tabasco

    2 krople
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki gotujemy, obieramy, usuwamy czarną „nitkę”.
Sałatę kroimy na ćwiartki i kroimy na 3 mm paski.
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, przy pomocy łyżki wydrążamy miąższ, cienko kroimy na plasterki.
Śmietanę, majonez, ketchup i tabasco dokładnie mieszamy.
Na talerzach układamy sałatę, awokado, krewetki i polewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat