Sałatka z krewetek koktajlowych z awokado i sosem koniakowym

Sałatka z krewetek koktajlowych z awokado i sosem koniakowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki koktajlowe

    500 g
  • awokado

    1 szt
  • sałata lodowa

    1/3 szt
  • koper

    1 szt
  • cytryna

    1 szt
  • sos francuski

    50 g
  • majonez

    100 ml
  • sos tabasco

    2 g
  • Brendy

    40 ml
  • łyżki kopru

    1/2 szt
  • pieprz

    2 g
  • oliwa

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Sos francuski wymieszać z oliwą, dodać majonez, odrobinę Tabasco, brandy, keczup i koper. Całość doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem.
W miseczkach ułożyć pokrojoną sałatę lodową, krewetki, paprykę i awokado. Należy pamiętać, aby papryka i awokado były pokrojone w kostkę mniejszą od krewetek.
Całą sałatkę obficie polać sosem koniakowym, udekorować gałązkami świeżego kopru i cząstkami cytryny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

14.07.2011 07:42
i smakuje

magical66

15.06.2011 22:54
robi się ciekawie...

Adamorek

16.05.2011 18:54
super apetycznie wigląda

Tika4444

15.03.2011 08:25
apetycznie wygląda

berys18

07.12.2010 07:29
o, cos dla mojego męża

Barbara55

13.11.2010 17:49
nie, dziękuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat