Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
krewetki koktajlowe
500 g -
awokado
1 szt -
sałata lodowa
1/3 szt -
koper
1 szt -
cytryna
1 szt -
sos francuski
50 g -
majonez
100 ml -
sos tabasco
2 g -
Brendy
40 ml -
łyżki kopru
1/2 szt -
pieprz
2 g -
oliwa
1 szt -
papryka czerwona
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z krewetek koktajlowych z awokado i sosem koniakowym
Sos francuski wymieszać z oliwą, dodać majonez, odrobinę Tabasco, brandy, keczup i koper. Całość doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem.
W miseczkach ułożyć pokrojoną sałatę lodową, krewetki, paprykę i awokado. Należy pamiętać, aby papryka i awokado były pokrojone w kostkę mniejszą od krewetek.
Całą sałatkę obficie polać sosem koniakowym, udekorować gałązkami świeżego kopru i cząstkami cytryny
Komentarze (6)