Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
miks sałat
1 opakowanie -
ser kozi kremowy
200 gramów -
liczi
150 gramów -
daktyle świeże
100 gramów
Dressing:
-
oliwa
6 łyżeczek -
sok z cytryny
1 łyżka -
Musztarda miodowa Prymat
1 łyżeczka -
miód
1 łyżka
Sposób przygotowania
Oliwę z oliwek, miód i musztardę połączyłem, energicznie wymieszałem do uzyskania konsystencji emulsji. Doprawiłem solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Mix sałat rozłożyłem, posypałem rozkruszonym serem kozim, obranymi owocami liczi i pokrojonymi świeżymi daktylami. Całość polałem wcześniej przygotowanym dressingiem.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się