Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z KOZIM SEREM, BOCZKIEM I WINOGRONAMI SKROPIONA SEZAMOWĄ EMULSJĄ

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 50 g
kozi ser 100 g
czarny sezam 2 łyżki
olej sezamowy 3 łyżki
miód 1 łyżka
tabasco 10 kropel
winogrona czerwone 50 g
boczek 100 plastry
tymianek 10 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z KOZIM SEREM, BOCZKIEM I WINOGRONAMI SKROPIONA SEZAMOWĄ EMULSJĄ

Rucolę, pokrojony w kostkę kozi ser, pokrojony w ok. 1cm paseczki boczek, połówki winogron i posiekany tymianek mieszamy razem w misce.
Olej sezamowy, miód i tabasco mieszamy, żeby zrobić emulsję (najlepiej w shakerze smaków lub słoiczku).
Sałatkę wykładamy na talerz, polewamy przygotowaną emulsją i cieszymy się niezwykłym smakiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 03.06.2013 21:19
bardzo smaczna i zdrowa sałatka
Gracer 03.06.2013 21:02
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak