Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z konserw rybnych

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórki konserwowe 5 szt.
cebula biała 1 mała
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Czosnek suszony Prymat
majonez
makrela 1 w pomidorach
sardynki 1 (podwędzane, w oleju)
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z konserw rybnych

Odcedzić dokładnie tuńczyka i włożyć do sporej miseczki, dołożyć makrelę w sosie pomidorowym oraz podwędzane sardynki (odcedzone z oleju) i rozgnieść na dość drobną masę.
Posiekać drobno cebulkę oraz ogórki konserwowe, dodać pokrojone w kostkę jajka na twardo.
Całość połączyć z majonezem i doprawić do smaku.
Schłodzić przed podaniem.
Podawać z pieczywem, które można wcześniej opiec w tosterze - ciekawie smakuje zimna sałatka na ciepłych tostach :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 06.12.2012 17:39
ciekawa
AURELKA 06.12.2012 13:34
pycha tez taką robię
Laila2786 06.12.2012 12:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak