Sałatka z kolorowej fasoli i fig

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • czosnek

    3 ząbki
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    4 łyżki
  • figi suszone pokrojone

    6 łyżek
  • fasola biała

    1 ugotowana
  • fasola czerwona z puszki

    1 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

odcedzoną,gorącą fasolę połącz z obranym,posiekanym czosnkiem,octem balsamicznym,rozmarynem i figami.Przypraw do smaku solą i pieprzem,zamieszaj i odstaw na 15 minut.Dolej oliwę,zamieszaj.Sałatkę odstaw na godzinę,aby składniki się przegryzły.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 22.05.2011 11:04
pomysłowa
Iwona45 18.05.2011 09:21
ciekawy przepis;]
magical66 07.04.2011 08:24
sałatka jest pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat