Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kindziukiem, marynowanymi grzybami i szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

kindziuk 20 cienkich plasterków
jajko ugotowane na twardo 4 szt
szpinak świeży 200 g
olej rzepakowy 3 łyżki
miód 1 łyżeczka
grzybki marynowane 200 g
koperek 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek

Sos

majonez 2 łyżki
jogurt grecki 200 g
kumin 1/2 łyżeczki (mielony)
sok z cytryny 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kindziukiem, marynowanymi grzybami i szpinakiem

Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni usmażyłem plasterki kindziuka.
Sos : wymieszałem jogurt, majonez, kumin, sok z cytryny. Doprawiłem solą i pieprzem.
Dno i boki salaterek posmarowałem sosem. Jajka pokroiłem w plasterki. Rzodkiewki w cienkie płatki. Oddzielnie wymieszałem przed podaniem sałatki szpinak z olejem i miodem i szczyptą soli. Tak przygotowany szpinak przełożyłem do salaterek wysmarowanych sosem.
Pomiędzy liście włożyłem, jajka, grzyby, kindziuk. Całość posypałem posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Sałatka pozostaję bez mieszania. W czasie nakładania smaki się połączą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 30.03.2016 20:04
Smaczna sałatka.
KORAL 30.03.2016 12:27
Za zdjęcie bym dała 6 + .:)
Benita 30.03.2016 11:59
Wyśmienita sałatka
Beatris 30.03.2016 11:14
Apetyczna, kolorowa sałatka:)
Małgorzata92 30.03.2016 10:26
Musi być smaczna :)
ilka01 30.03.2016 10:13
wygląda super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak