Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z KIEŁKÓW I RZEŻUCHY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełki rzodkiewki 250 g
kiełki brokuła 250 g
rzeżucha 5 garści
jajka przepiórcze 20 sztuk
rzodkiewki marynowane 150 g
papryka czerwona 1 szt.
majonez 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Porada

Zamiast rzodkiewki marynowanej możemy użyć świeżej. Kiełki i rzeżucha najlepiej aby pochodziły z domowej uprawy.

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z KIEŁKÓW I RZEŻUCHY

Sposób przyrządzenia:
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki.
2. Rzodkiewkę kroimy w plasterki, a paprykę w kostkę.
3. Mieszamy składniki i dodajemy połowę rzeżuchy.
4. Doprawiamy solą, pieprzem i łączymy z majonezem.
5. Posypujemy pozostałą rzeżuchą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.04.2016 16:47
smaczna Wielkanocna sałatka
pestka 03.04.2016 10:43
smaczna i zdrowa
Konczi 03.04.2016 08:18
lubię kiełki - pyszne połączenie
Małgorzata92 03.04.2016 08:15
Samo zdrowie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak