Sałatka z kiełkami i kaszką kus-kus

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze

    2 sztuki
  • majonez

    0,5 słoika małego
  • cebula czerwona

    1 mała
  • ogórek

    0,5 słoika litrowego
  • kuskus

    0,5 opakowania
  • kiełki fasoli mung

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Przyrządzić kaszkę kus-kus zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić.
2. Piersi z kurczaka pokroić e drobne kawałeczki i wysmażyć z przykrawa Prymat do kurczaka.
3. Dodać puszkę kiełek fasolki MUNG, ogórek konserwowy w kostkę, cebule czerwoną w kostkę,
4. 4. Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić chili i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 07.05.2011 09:12
Ciekawy przepis
Barbara55 10.03.2011 15:17
kurczaka lubię, kiełki i kaszkę wręcz przeciwnie
kielcok1 15.02.2011 15:43
szkoda kurczaka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat