Sałatka z kaszy prażonej z jakiem ,fasolką i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza prażona

    1 szt
  • fasolka szparagowa

    1 garść
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 szt
  • oliwa

  • sól

  • czosnek

    1/2 ząbek
  • jajko ugotowane na twardo

    1 szt
  • groszek konserwowy

    3 łyżki
  • kukurydza w puszce

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy studzimy . Warzywa z puszki odcedzamy i dodajemy do zimnej kaszy .Mieszamy . Do oliwy dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy i dodajemy do kaszy .Jajko gotujemy obieramy ,tniemy na ćwiartki dodajemy do sałatki . Fasolkę szparagową gotujemy w bulionie warzywnym ,odcedzamy dodajemy do sałatki . Na koniec kropimy reszta sosu z oliwy i czosnku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta25 14.08.2012 09:19
apetyczna
Henryka2 24.09.2011 14:34
Pysznie wygląda!
iwa643 24.09.2011 06:08
Dodajemy posiekana natkę pietruszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat