Sałatka z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    150 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • seler naciowy

    2 gałązki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • oliwki zielone

    100 g
  • olej z pestek winogron

    3 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować kaszę jaglaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przestudzić. Umyć paprykę, wypestkować i pokroić w kosteczkę.

Umyć i drobno posiekać pałki selera oraz świeży szczypiorek. Wymieszać razem kaszę, paprykę, selera oraz odcedzone zielone oliwki i szczypiorek. Dolać dwie trzy łyżki oleju z pestek winogron.

Posolić i doprawić pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 04.04.2016 12:25
Prosta ale na pewno pyszna ;)
Mniam 04.04.2016 11:21
Taką sałatkę z chęcią bym zjadła.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat