Ifa

Sałatka z kaszą jęczmienną, wędzonym łososiem i roszponką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka

  • kasza jęczmienna

    100 g
  • łosoś wędzony

    100 g
  • awokado

    1
  • sałata

    2 garści, np. roszponka
  • orzechy włoskie

    kilka sztuk

Dressing

  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • sok z pomarańczy

    3 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Rozdziel na 2 talerze. Sałatę roszponkę umyj i osusz, rozłóż na talerze. Avokado obierz i pokrój w paski, ułóż na talerzach. Łososia rozdrobnij widelcem i również podziel na 2 porcje. Orzechy pokrój na kawałki, posyp sałatkę.

2. Do słoika wlej i wsyp wszystkie składniki na dressing. Słoik zakręć i wstrząsaj, aż powstanie emulsja. Polej sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 04.01.2017 11:23
bardzo szybka, prosta i smaczna sałatka :)
Jadwiga/Jaga85 07.03.2016 23:03
Super sałatka!
Ada-Gaba 05.03.2016 21:22
Pyszna sałatka
Kolorowa 05.03.2016 21:08
bardzo fajny przepis ;)
Wiktoria29 05.03.2016 21:00
fajny pomysł
Agata B 05.03.2016 18:44
brzmi i wygląda bardzo ciekawie ! :)))
RenataZ-et 05.03.2016 17:22
super sałatka
paulina2157 05.03.2016 17:16
zdrowa, lekka i pewno pycha
cukiereczek 05.03.2016 15:42
apetyczne połączenie
agi0911 05.03.2016 15:30
bardzo smakowita sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat