Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Sałatka
-
kasza jęczmienna
100 g -
łosoś wędzony
100 g -
awokado
1 -
sałata
2 garści, np. roszponka -
orzechy włoskie
kilka sztuk
Dressing
-
olej rzepakowy
3 łyżki -
miód płynny
1 łyżka -
sok z pomarańczy
3 łyżki -
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z kaszą jęczmienną, wędzonym łososiem i roszponką
2. Do słoika wlej i wsyp wszystkie składniki na dressing. Słoik zakręć i wstrząsaj, aż powstanie emulsja. Polej sałatkę.
Komentarze (24)
Załaduj więcej komentarzy (14)