Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i jajkiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 gram
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki konserwowe 3-4 szt
jajko 3 szt
natka pietruszki 1 natka
oliwa 4 łyżki
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 opakowanie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i jajkiem

Kroki postępowania

1
Kaszę ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, zostawić do przestygnięcia, a następnie przełożyć do miski.
Krok 1 - Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i jajkiem foto
2
Dodać odsączony z zalewy groszek konserwowy oraz tuńczyka.
Krok 2 - Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i jajkiem foto
3
Ogórki pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i jajkiem foto
4
Dodać również jajko ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.
Krok 4 - Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i jajkiem foto
5
Natkę pietruszki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i posiekać. Dodać do sałatki.
Krok 5 - Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i jajkiem foto
6
Do oliwy dodać sos sałatkowy, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut, a następnie połączyć z sałatką. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
Krok 6 - Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 08.02.2017 10:06
Pyszna sałatka, często robię podobną :)
Wiesława1 08.02.2017 09:17
Pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak