Sałatka z kaszą jaglaną, szparagami i młodymi listkami botwinki

Sałatka z kaszą jaglaną, szparagami i młodymi listkami botwinki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszna i szybka do przygotowania sałatka z kaszą jaglaną, szparagami i młodymi listkami botwinki.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    50 g
  • szparagi zielone

    6 szt.
  • pomidorki cherry

    5 szt.
  • ogórek zielony

    0.5 szt.
  • czerwona cebula

    1 szt.
  • młode listki buraka

    2 garście
  • jajka

    2 szt.
  • sól

    0.1 łyżeczki
  • pieprz

    2 szczypty
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić. Szparagom przyciąć zdrewniałe końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie około 5 – 7 minut, następnie przelać zimną wodą i pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na miękko, obrać. Pomidorki pokroić na ćwiartki, ogórka i cebulę pokroić na półplasterki. Na półmisku ułożyć listki botwinki (kilka listków zostawić do dekoracji), następnie ułożyć kaszę jaglaną. Na wierzchu ułożyć pomidory, ogórka, szparagi, cebulę oraz listki botwinki. Całość posypać solą, pieprzem oraz polać oliwą z oliwek. Jajka przekroić na pół i ułożyć na wierzchu sałatki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat