Sałatka z kaszą jaglaną, jajkiem i młodym jęczmieniem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    pół szklanki
  • marchewka

    1 duża sztuka
  • jajko

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • Koperek suszony Prymat

    według uznania
  • szczypiorek usiekany

    2-3 łyżki
  • młody jęczmień sproszkowany

    1 płaska łyżeczka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Ugotowaną kaszę studzimy.
2.Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie kroimy w kostkę.
3. Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Podajemy i smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 22.05.2017 19:53
Dziękuję:)
gusia1000 22.03.2016 00:16
Zdrowa taka.
Babeczka35 21.03.2016 08:09
Dziękuję:)
IKrakowianka 20.03.2016 21:11
fajna sałatka
Łukasz15 20.03.2016 20:20
Pyszna sałatka
olkaaa 20.03.2016 19:02
brzmi ciekawie
Motorek 20.03.2016 18:46
pyszna sałatka
Beatris 20.03.2016 18:40
Bardzo apetyczna sałatka:)
Babeczka35 20.03.2016 18:32
Dziękuję:)
anka1988 20.03.2016 18:27
pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat