Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza jaglana
pół szklanki -
marchewka
1 duża sztuka -
jajko
2 sztuki -
sól do smaku
-
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku -
Koperek suszony Prymat
według uznania -
szczypiorek usiekany
2-3 łyżki -
młody jęczmień sproszkowany
1 płaska łyżeczka -
olej rzepakowy
2 łyżki
Sposób przygotowania
2.Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie kroimy w kostkę.
3. Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Podajemy i smacznego.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)