Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza jaglana
0,5 szk -
mozzarella
1 kulka -
ogórek
1/2 szt -
cebula biała
1 szt -
szczypiorek
1 pęczek -
sól
-
oliwa
-
oliwki zielone
20 szt
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną zalać szklanką wody, dodać odrobinę soli i zagotować do miękkości, ostudzić. Mozzarellę pokroić w kostkę, ogórka obrać i pokroić w ćwiartki, cebulę pokroić w półplasterki, oliwki przekroić na pół, szczypiorek posiekać. W miseczce wymieszać kaszę jaglaną z mozzarellą, cebulą, ogórkami i oliwkami. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem oraz polać oliwą z oliwek.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się