Sałatka z kaszą jaglaną i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    0,5 szk
  • mozzarella

    1 kulka
  • ogórek

    1/2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

  • oliwa

  • oliwki zielone

    20 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do sałatki użyłam zielonych oliwek nadziewanych łososiem.
Kaszę jaglaną zalać szklanką wody, dodać odrobinę soli i zagotować do miękkości, ostudzić. Mozzarellę pokroić w kostkę, ogórka obrać i pokroić w ćwiartki, cebulę pokroić w półplasterki, oliwki przekroić na pół, szczypiorek posiekać. W miseczce wymieszać kaszę jaglaną z mozzarellą, cebulą, ogórkami i oliwkami. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem oraz polać oliwą z oliwek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 27.02.2014 18:18
zdecydowanie moje smaki :)
fotoviderek 25.02.2014 07:20
Wygląda zachęcająco :)
kate.500 24.02.2014 23:27
pyszna salatka i pieknie podana
Kuchenka 24.02.2014 16:36
no bardzo apetyczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat