Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
wszystkie składniki:
-
ogórek zielony
1 sztuka -
rzodkiewki
0.5 pęczka -
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka -
soczewica konserwowa
1 puszka -
botwina liście
1 pęczek -
bulgur
100 gramów -
oliwa
4 łyżki -
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
1 opakowanie -
Pieprz czarny Prymat w młynku
2 szczypty -
sól
1 łyżka
Sposób przygotowania
Kaszę wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem łyżeczki soli i ugotować ją na sypko. Odcedzić, zostawić do przestygnięcia.
Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewki pokroić w ćwierć plasterki. Soczewicę odsączyć dokładnie z zalewy.
Połączyć wszystkie składniki. Dodać oczyszczone listki botwinki.
Przygotować sos z oliwy i sosu sałatkowego. Dodać do sałatki. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się