Sałatka z kapusty w słoikach na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    2 i 1/2 kg
  • buraczki cwikłowe

    2 i 1/2 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • ocet

    1 i 1/4 szklanki
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, buraczki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać i pokroić w pół krążki. Wszystkie warzywa wymieszać ze solą i odstawić na 2 godziny. Dodać ocet, cukier i całość dokładnie wymieszać. Wypełnić słoiki sałatką, lekko skropić oliwą, mocno zakręcić słoiki i pasteryzować ok. 45 minut od zagotowania się wody w garnku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 03.08.2012 11:20
fajna
ziutula 06.09.2011 10:58
w zimie super sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat