Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i jajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
jajko 3 szt.
rzodkiewki 1 pęczek
majonez 3 łyż.
śmietana 18 proc 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i jajka

Jajka zalewam wodą i gotuję 7 minut od zagotowania na twardo. Po ugotowaniu studzę jajka, obieram i kroję w grubszą kostkę. Kapustę pekińską szatkuję drobno, przekładam do miski. Rzodkiewki myję dokładnie, obcinam liście i kroję rzodkiewki w cienkie półplasterki. W miseczce łączę majonez ze śmietaną i dodaję do zawartości miski z warzywami i jajkami. Dokładnie całość mieszam. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Chłodzę ok. 15 minut w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak