Sałatka z kapusty pekińskiej, papryki i kurczaka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • musztarda

    2 łyżki
  • maślanka

    1/2 szklanki
  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • cebula czerwona

    1 szt
  • sos do sałatek

    1 szt (koperkowo- ziołowy)
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • tabasco

  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślankę wymieszać z musztardą, solą i papryką.
Pierś z kurczaka pokroić w dowolne kawałki, zanurzyć w musztardowej marynacie na ok. 2 godziny.
Na patelni rozgrzać olej, usmaż kurczaka na złoty kolor.
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki 2 cm. Fasolę osączyć z zalewy.
Do pokrojonej kapusty pekińskiej dodajemy paprykę, fasolę, czerwoną cebulę, usmażonego i pokrojonego kurczaka.
Sos; do 1/3 szklanki oliwy z oliwek dodajemy sos koperkowo- ziołowy, tabasco, cukier, pieprz. Tak przygotowany sos i posiekany koper wymieszać z sałatką.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 20.09.2015 22:55
bardzo lubię takie sałatki
Róża1 18.09.2015 11:11
przepyszna !!!!
misia53 13.09.2015 21:45
bardzo mi odpowiada taka sałatka
Renata9 13.09.2015 15:49
Świetna sałatka i na pewno bardzo smaczna :-)
gusia1000 13.09.2015 15:25
Syta sałatka.
adelajda 13.09.2015 14:56
Pyszne danie :))
Krystyna32 13.09.2015 14:13
wygląda pysznie
Franciszek 13.09.2015 13:54
Fajna sałatka
Ania321 13.09.2015 11:53
Wygląda pysznie :)
gosia56 13.09.2015 11:42
Super danie chętnie bym zjadła ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat