Sałatka z kapusty pekińskiej Joanny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • majonez tradycyjny

    2 łyżka
  • olej

    2 łyżka
  • woda

    1/4 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić drobno kapustę, dodać posiekaną cebulę i pokrojonego w małą kostkę pomidora. W miseczce przyrządzić sos:
Wlać wodę, dodać olej, majonez, wcisnąć ząbek czosnku, przyprawić solą, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Przed podaniem odstawić w zimne miejsce na ok. pół godziny

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anja3107 17.05.2011 16:18
pyszna ta sałatka
adam1f 27.02.2011 00:51
niezłe
annagebalska 21.02.2011 10:12
pycha
eli82 09.09.2010 18:23
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat