Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i poszatkować. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą Gyros i zrumienić na oleju. Ostudzić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Pieczarki pokroić w plasterki, zrumienić na oleju i ostudzić.

Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Liście sałaty opłukać, osuszyć i wyłożyć na dno przezroczystej miski. Na liście sałaty wyłożyć gotową sałatkę. Schłodzić w lodówce.

Składniki wystarczą na około 7 porcji.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 17.09.2010 20:59
Fantastyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak