Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty pekińskiej

    1/2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i poszatkować. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą Gyros i zrumienić na oleju. Ostudzić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Pieczarki pokroić w plasterki, zrumienić na oleju i ostudzić.

Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Liście sałaty opłukać, osuszyć i wyłożyć na dno przezroczystej miski. Na liście sałaty wyłożyć gotową sałatkę. Schłodzić w lodówce.

Składniki wystarczą na około 7 porcji.

Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

marta639 17.09.2010 20:59
Fantastyczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat