Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
kalafior 1/4 sztuki
margaryna do smażenia 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
siemię lniane 1 (mielone)
kapusta pekińska 1 mała główka
chrzan żurawinowy

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym

Kroki postępowania

1
1/2 kapusty poszatkować na cienkie paski.
Krok 1 - sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym foto
2
Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do kapusty.
Krok 2 - sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym foto
3
Kalafiora podzielić na malutkie różyczki i odgotować krótko(2 minuty). Odcedzić i dobrze odsączyć z wody.
Krok 3 - sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym foto
4
Margarynę i len mielony zrumienić lekko. Kalafiora dokładnie i lekko oprószyć mąką ziemniaczaną, osolić. Opiekać na margarynie z lnem na wolnym ogniu. Po zrumienieniu są chrupiące.
Krok 4 - sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym foto
5
Wystudzone dodać do warzyw.
Krok 5 - sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym foto
6
W miseczce wymieszać po 1 łyżce majonezu, jogurtu i chrzanu żurawinowego.
Krok 6 - sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym foto
7
Sos wylać na warzywa.
Krok 7 - sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym foto
8
Lekko wymieszać, ewentualnie dosolić do smaku.
Krok 8 - sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym foto
9
Podawać do obiadu z łyżeczką chrzanu żurawinowego obok.
Krok 9 - sałatka z kapusty pekińskie i opiekanego kalafiora z chrzanem żurawinowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 06.12.2012 21:58
ciekawa
pistacja 16.11.2012 22:26
rewelacja
pajbek 15.11.2012 21:49
Fajna podoba mi się :-)
Marta1986 15.11.2012 17:58
mniam
Zdzisław 15.11.2012 17:46
dla mnie sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak