Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty czerwonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
marchew 1 szt
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
cytryna 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt
olej 1 łyżka
sól
pieprz
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty czerwonej

Kapustę szatkujemy i gotujemy około 2-3 minuty, tak żeby się nie rozgotowała. Marchew i jabłko ścieramy na tarce. Cebule kroimy w cienkie piórka. Wyciskamy sok z cytryny. Łączymy kapuste z startą marchewką i jabłkiem dodajemy pokrojone cebule, sok z cytryny, olej, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Zamiast cytryny można użyć octu winnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak