Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty białej i selera naciowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 40 dag
seler naciowy 1 łodyga
jabłka 2 sztuki
olej 4 łyżki
orzechy włoskie 1 garść
ocet winny 1 łyżka
cukier
imbir
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty białej i selera naciowego

Kapustę dość grubo poszatkować. seler umyć, usunąć włóknistą skórkę i pokroić w cienkie plasterki. jabłka obrać, przeciąć na pół, a potem pokroić na plasterki. na dużej patelni rozgrzać połowę oleju i wkładać kolejno składniki, smażąc na raz- przez 3-4min.-tylko jedną warstwę. lekko twarde przekładać na cedzak, by odsączyć tłuszcz. szczyptę imbiru, cukru i soli oraz łyżkę octu winnego wymieszać, dolać resztę oleju, doprawić jeszcze do smaku. połączyć składniki sałatki, skropić sosem i posypać orzeszkami. podawać do zimnych mięs i wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak