Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty białej i rzodkiewek w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 30 dag
rzodkiewki 7 sztuk
dymki 4 sztuki
pomidory 8 sztuk
majonez 1/3 szklanki
olej 1 łyżka
cukier
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty białej i rzodkiewek w pomidorach

Kapustę gotować w osolonym wrzątku przez 10 min. starannie odcedzić i drobno poszatkować. rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. dymkę umyć, osuszyć i posiekać. z majonezu i oleju przyrządzić gęsty sos. doprawić go do smaku solą, pieprzem, cukrem i przyprawą uniwersalną. połączyć składniki sałatki, polać sosem. z umytych i osuszonych pomidorów ściąć czubki. wydrążyć łyżeczką miąższ, aby powstały miseczki. posolić wewnątrz i napełnić z czubem sałatką. podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak