Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą pekińską brzoskwinią i kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt mała
ogórek konserwowy 2 szt
por (biała część) 1 kawałek mały
brzoskwinie w puszce ok4 szt
papryka czerwona ok1/4 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
sos ziołowy albo majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą pekińską brzoskwinią i kurczakiem

Pierś kurczaka kroimy w kostkę , oprószamy papryką i skrapiamy wg uznania ( u mnie minimalnie przyprawą do zup w płynie). Przesmażamy na małej ilości oleju i studzimy.
Kapustę drobno szatkujemy, por drobno kroimy. Ogórki najlepiej konserwowe kroimy w mniejsza kostkę. Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy na kawałki. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Przygotowane składniki rozkładamy na dwa talerze doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy sos ziołowy albo majonez.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 05.09.2017 13:06
Dziękuję Bożenko jest mi bardzo miło:))
Bożena Matuszczyk 05.09.2017 11:21
Smaczna, super połączenie sałatki i przepiękne dekorowane są Twoje sałatki i potrawy.;)
katarzynka455 04.09.2017 21:37
Tak smaczna Dziękuję:)
bietka 04.09.2017 20:42
Smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak