Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą pekińską

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
rzodkiewka 1/2 sztuki
ogórek 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
zielona pietruszka wg uznania
koperek wg uznania
jogurt naturalny 1 mały kubeczek
majonez 3 łyżki
sól wg uznania
pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą pekińską

Cieniutko pokroić kapustę pekińską i rzodkiewkę. Następnie ogórek zielony pokroić w plasterki, a pomidora w słupki. Wymieszać wszystko razem, posypać pietruszką i koperkiem . Posolić i popieprzyć do smaku. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem i połączyć z sałatką. Wymieszać dokładnie. Pyszna zdrowa sałatka. Polecam podawać z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 23.10.2014 23:58
lubię takie sałatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak