Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą, gruszką i lazurem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
rukola duża garść
gruszka 1 szt
orzechy włoskie 10-15 szt
ser pleśniowy niebieski 100 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
papryczki jalapeno

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą, gruszką i lazurem

Kapustę drobniutko poszatkować nożem.
Gruszki umyć, przekroić na pół i wyciąć gniazdo nasienne. Pokroić każdą ćwiartkę na cztery części. Lazur pokroić w kostkę. Orzechy rozłupać i podzielić na ćwiartki.
W miseczkach wyłożyć kapustę oraz rukolę, na niej promieniście ułożyć kawałki gruszki. Posypać kawałkami lazura i orzechami włoskimi. Całość skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i ewentualnie płatkami papryczki chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 06.02.2017 10:09
idealna salatka dla mnie
Wiktoria29 08.01.2017 20:59
coś dla mnie
jan_mag 08.01.2017 20:47
chętnie bym skosztowała!
2milutka 08.01.2017 19:35
smaczna......
Malinka 08.01.2017 18:40
Bardzo apetyczna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak