Sałatka z kalmarami i świeżym chilli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krążki kalmarów panierowane

    4 sztuki
  • szpinak

    15 g
  • sałata lodowa

    35 g
  • marchewka

    20 g
  • cebula czerwona

    15 g
  • świeże chilli

    2/3 sztuki
  • pomidorki cherry

    4 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet jabłkowy

    10 kropli
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzewamy olej. Smażymy krążki, aż będą mieć złoty kolor, a panierka będzie chrupiąca. Trzeba pilnować bo trwa to bardzo szybko. Po usmażeniu odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowych ręcznikach.

Sałatę lodową i szpinak drobno siekamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i chilli kroimy w krążki, a pomidorki przekrawamy na pół. Warzywa mieszamy, a nie wykładamy ostudzone kalmary.

Posypujemy wszystko przyprawą do sałatek, pieprzem świeżo mielonym oraz polewamy oliwą z oliwek i octem jabłkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
arbuzowo 28.12.2013 17:58
fajny pomysł na sałatkę
Monika-twin 26.12.2013 15:20
Fajna salatka
Alex_M 26.12.2013 12:15
rewelacja :)
Zdzisław 26.12.2013 00:29
dla mnie smacznie podano
treonina 25.12.2013 23:08
to coś dla mnie, uwielbiam kalmary
V_kuchareczka 25.12.2013 20:38
ciekawe połączenie
Aleksandra/Olcia 25.12.2013 20:25
super podane
Grazyna0211 25.12.2013 20:10
super sałatka
norweska20 25.12.2013 18:30
fajne połączenie pyszna
adelajda 25.12.2013 18:13
super smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat