Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalarepy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 szt
cykoria 1 szt
rodzynki 3 łyżka
woda 2 łyżka
cytryny 1 szt
miód 1 łyżeczka
orzechy włoskie 2 łyżka
olej roślinny 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalarepy

Kalarepę obieramy i kroimy w słupki. Cytrynę myjemy i polewamy wrzątkiem. Ścieramy skórę i wyciskamy sok. Rozgrzewamy olej i chwilę smażymy kalarepę, skrapiamy wodą i dusimy 2 minuty. Dodajemy rodzynki, sok i skórkę cytrynową. Przyprawiamy i dusimy 10 minut. Studzimy i mieszamy z miodem. Cykorię kroimy w paseczki i skrapiamy olejem. Wszystko mieszamy i posypujemy orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak