Sałatka z kalafiorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Różyczki kalafiora wrzucać na wrzącą wodę i gotować przez około 7 minut. Następnie dodać 2 łyżki octu i gotować jeszcze przez 2 minuty. Odcedzić i zostawić to wystygnięcia.

Świeżego ogórka (1 duża sztuka) obrać ze skórki, pokroić w większą kostkę, i na osobnym talerzyku posolić i odstawić, po pewnym czasie odlać sok.

Pomidory (2 duże sztuki) pokroić w kostkę i odlać sok.

Jajka pokroić w średniej wielkości kosteczkę.

Świeży szczypiorek, natkę i koperek drobno posiekać.

Wszystko razem wrzucić do miski i wymieszać z mniej więcej 2-3 łyżkami majonezu (nie dodawać za dużo) oraz przyprawić łyżką soli, pieprzu i cukru.

GOTOWE! SMACZNEGO :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 23.01.2013 22:00
musi być bardzo smaczna
Gosia20 23.04.2012 20:30
coś czuje że też ja polubię ;)
emylka86 02.01.2012 21:25
jedna z ulubionych sałatek mojego taty : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat