Sałatka z kalafiora z sokiem pomarańczowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok pomarańczowy

    2 łyżki
  • szczypiorek

    2 łyżeczki
  • koperek

    1/2 pęczka
  • oliwa

    6 łyżek
  • cukier

    1 szczypta
  • ocet winny

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki i zagotować. Natkę, koperek i szczypiorek pokroić, czosnek drobno posiekać. Wymieszać w misce z octem, oliwą, sokiem cytrynowym i pomarańczowym, dodać sól, pieprz, cukier, natkę i koperek. Dodać kalafior, wymieszać i pozostawić na godzinę w lodówce. Posypać posiekanym szczypiorkiem i doprawić do smaku solą.

Podawać z ziemniaczkami i dowolnym mięsem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 05.08.2011 00:27
dobra
Małgorzata106 22.07.2011 08:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat