Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafiora, ryżu i groszku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 5 dag
kalafior 1 szt
marchewka mała 1 szt
groszek konserwowy 1 szkl
jajko 3 szt
cebulka marynowana 1/2 szkl
kiełbasa wiejska 15 dag
jogurt grecki 2 łyżki
ketchup 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafiora, ryżu i groszku

Ryż razem z obraną marchewką ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotowane na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w dość dużą kostkę. Kalafior ugotować w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru, ostudzić, podzielić na różyczki. Groszek i cebulkę osączyć z zalewy. Z kiełbasy usunąć osłonkę i pokroić w pół krążki, Jogurt wymieszać z ketchupem. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać sos z ketchupem, przyprawić do smaku i delikatnie wymieszać. Podawać z pieczywem lub samą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 16.01.2013 21:52
lubię
romanrafal
romanrafal 16.01.2013 14:43
smaczna sałateczka
anulka69 16.01.2013 10:21
pyszna
caralajna 16.01.2013 08:12
pyszne smaki
Konczi 16.01.2013 05:24
lubię takie sałateczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak